Poistettu

Kaikki blogit puheenaiheesta Talouden tasapainotus

Perintö – velat = tasapaino

(Perintöjä on useanlaisia. Me ihmiset perimme omaisuutta, henkisyyttä ja geenejä, jotta pärjäisimme elämisen taistelussa, joka on sopeutuvaa kilpailua kukin omaan ”lokeroonsa” – jatkamaan sukua)

 

[ … keskimääräinen kansalainen Liisa tulee jättämään tämän päivän materiaalisessa maailmassa suuremmat perinnöt |1 kuin koskaan aiemmin, ainakin jos rahassa sitä mitataan …

Julkisen sektorin leikkaukset ovat myytti

Nykyisten poliitikkojen mahdollistamaa julkisen sektorin kerskakulutusta, riistoverotusta ja tarpeetonta sääntelyä kritisoivat puheenvuorot teilataan lähes poikkeuksetta heittämällä ilmaan teatraalinen kuvaus "hyvinvointivaltion romuttamisesta".

Elvytys, setelirahoitus, talouskuri ja leikkausohjelmat - umpikujan monet nimet

Ajattelin kantaa korteni kekoon tähän elvytys vastaan talouskuri -keskusteluun. Molemmilla osapuolilla on kannattajansa, sekä tietysti samaan aikaan vastustajansa. Olisi tärkeämpää pystyä pohtimaan, miksi kenenkin itse kannattamansa linja päätyy umpikujaan. Tilanne, joka pitäisi pystyä näkemään jo otsallaankin on se, että talouskuri on pitkittänyt ja syventänyt taantumaa. Koska yhden valtion säästötoimet vähentävät tuontia niin tämä kierre tempaa mukaansa myös sellaisia maita, jotka olisivat muuten taloudellisessa mielessä "kunnossa".

Eläkeläisten hoidosta ei olla leikkaamassa

Hallitus julkaisi perjantai-iltana rakenneuudistuksia, joilla on tarkoitus tasapainottaa kuntataloutta 1,2 miljardilla eurolla pitkällä aikavälillä. Päätetyistä uudistuksista eniten kohua ja porua on herättänyt vanhustenhoitoon liittyvä osuus.

Asia uutisoitiin päin mäntyä, ja suurelle yleisölle on syntynyt kuva, että hallitus on leikkaamassa vanhustenhoidon laitospaikoista 300 miljoonaa euroa pois. Tätä väitettä lietsoo muun muassa Timo Soini verkkouutisissa.

 

Joukahaisen ja Väinämöisen taistelu - Oma ehdotukseni taistelun lopettamiseksi.

Kansanedustuslaitoksemme, vaka vanha Väinämöinen, tietäjä iänikuinen on laulamassa kansaansa Joukahaista suon silmään. Kilpalaulanta on kova ja armoton mutta vanha Väinämöinen on vahvempi. Pelastaakseen itsensä, Suomen kansa, joukahainen lupaa Ainonsa Väinämöiselle.

Ainolta vain asiaa ei kysytty ja hukuttautui. Asiasta Joukahainen hirmustui ja kostoksi suisti Väinämöisen mereen, mereen josta tulkinnan mukaan syntyi uusi maailma. Saa nähdä saammeko maamme asiat oikealle tielle ennenkuin joudumme luomaan maamme kokonaan uudestaan, kuten Kalevala "ennustaa".

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä