Poistettu

Kaikki blogit puheenaiheesta Kestävä kehitys

Aktivoitunut Trump uhkana Suomelle ja maailmalle

Donald Trump on lisännyt selvästi uhoaan. Tviittejä sataa entistäkin tiuhempaan tahtiin, Valkoinen talo sabotoi aktiivisesti edustajainhuoneen työtä, USA:n armada purjehtii kohti Irania ja Kiina saa niskaansa uusia rankaisutulleja. Trumpia on selvästi innostanut erikoissyyttäjän raportin valmistuminen ilman virkasyytteitä. Uhoa lisää myös se, että maan talous- ja työllisyyskehitys ovat edenneet positiivisesti ja Trumpin omat kannatusluvut ovat hieman kohonneet. Malttia päätöksentekoon aiemmin tuonut Valkoisen talon väki on huvennut Jim Mattisin jätettyä puolustusministerin tehtävät.

Terveisiä säätytalolle

Pohjoiset metsät ovat kehittyneet viime jääkauden jälkeen meidän karuihin olosuhteisiimme täydellisesti sopeutuneiksi ekologisiksi järjestelmiksi. Aidot luonnonmetsät eläimineen ja kasvustoineen ovat Suomesta kuitenkin suureksi osaksi hävinneet modernin metsätalouden aikakaudella harjoitettujen hakkuiden, ojitusten, istutusten, lannoitusten ja leviämisalueiden pirstoutumisen seurauksena. Tämä on kaventanut ja kaventaa jatkossa yhä pahemmin luontomme lajirikkautta.

Hallituksen tärkein linjavalinta

Antti Rinne on tänään aloittanut eduskuntapuolueiden kanssa täsmentävät keskustelut uuden hallituksen talous- ja elinkeinopolitiikan linjoista. Toivottavasti keskustelijat ymmärtävät, kuinka tärkeän vedenjakajan edessä Suomi on näitä asioita ratkottaessa.

Kestävän kehityksen verotukseen harkiten

Julkisuudessa on tarkoituksella haluttu antaa mielikuva, että SDP kannattaisi lihaveroa ja maitoveroa ym. Tämä ei pidä paikkansa. Sen sijaan SDP haluaa muuttaa verotusta siten, että se tukee kulutusta vähitellen kohti kestävää kehitystä. Ilmastonmuutoksen torjunnassa on otettava kaikki keinot käyttöön ja jos ei riittävän rohkeasti mietitä uusia toimenpiteitä, ei myöskään mitään tapahdu. Kestävän kehityksen verotukseen siirtyminen on siis tehtävä harkiten ajan kanssa siten, että vaikutuksia seurataan tarkasti.

Ilmastopeikosta kestävään kehitykseen

Nuorison käsissä on tulevaisuus. Nuoret ja lapset asuvat maailmassa, jonka hyvinvointiin tai pahoinvointiin pitää vaikuttaa nyt.

Ensimmäinen edellytys hyvinvoinnille on tunne ensiksi siitä, että omaan hyvinvointiin kykenee vaikuttamaan ja toiseksi siitä, että ympäristössä ilmenevät uhat ovat hallittavissa. Uutisoinnissa, koulujen oppikirjoissa ja meitä jokapäiväisessä elämässä ympäröivä puhe on tehnyt ilmastonmuutoksesta pelottavan peikon. Kuinka tästä ilmastopeikosta päästään kestävään kehitykseen ja ilmaston parantamiseen?

Seitsemän tähden liikkeen vaalivoitto pelastaisi Suomen

 

Tämän kirjoituksen tarkoitus on kertoa se, mitkä ovat Seitsemän tähden liikkeen tavoitteet ja se, mitä Tähtiliikkeen vaalimenestys merkitsisi Suomen kannalta.

SDP ei kannata lihaveroa – mikä ihme on kestävän kehityksen ALV?

Helsingin Sanomien vaalikoneessa esitetään väite: ”Suomalaisia pitäisi ohjata vähäisempään lihansyöntiin, esimerkiksi verotuksen keinoin.” SDP:n pekonipastastaan tunnettu puheenjohtaja Antti Rinne vastasi tähän kysymykseen kyllä, mutta täsmensi ettei kannata lihaveroa. Tästä syttyi keskustelu, jota on jatkettu Ylen puolueiden puheenjohtajille järjestämästä tv-tentistä viikonlopun yli tämän viikon alkuun. Muun muassa Maaseudun tulevaisuus on ihmetellyt demareiden linjausta.

Sähköautojen tukiaiset on lopetettava täysin järjettöminä

On aivan käsittämättömän hölmöä ja vastuutonta tukea ilmaston pelastamisen nimissä sellaista, joka ei oikeasti paranna maapallon ilmastoa. Vaikka dumppaisimme miljardin sähköautoilun tukemiseen se ei näy ilmastossa lainkaan.

Tällä hetkellä pullonkaulana sähköautojen tuotannossa on akkujen saatavuus. Akkujen kysyntä ylittää reippaasti tarjonnan. Kun kysyntä ylittää tarjonnan, hinnat eivät pääse juurikaan laskemaan (n. 3% vuodessa) ja tukien syytäminen hankintoihin ei lisää akkuvalmistuskapasiteettia.

Ilmastonmuutos voi ajaa ihmiskunnan umpikujaan

 

Noin 97% tutkijoista on sitä mieltä, että ilmastonmuutos on totta ja se pitää ottaa vakavasti. Itse olen luonnollisesti samaa mieltä tutkijoiden enemmistön kanssa ja suhtaudun ilmastonmuutokseen mitä suurimmalla vakavuudella. Ilmastonmuutosta pidetään tulevaisuuden uhkana, mutta todellisuudessa se on jo käynnissä ja aiheuttaa jo nyt useita merkittäviä ongelmia. Suomessakin edellinen kesä oli poikkeuksellinen helleaaltoineen ja se aiheutti ongelmia mm. maataloudelle huonojen satojen muodossa.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä