Poistettu

Kaikki blogit puheenaiheesta Sosiaaliset ongelmat

Meri-Toppila ei ole Veri-Toppila

Helsingin Sanomissa mehusteltiin toissapäivänä allekirjoittaneen kodin läheisyydessä sijaitsevan Meri-Toppilan asioilla. Tiesin toki aluetta joskus kutsuttavan Veri-Toppilaksi, vaikka tokihan tämä nimitys ei vastaa omaa kokemustani siitä. Vierailen itse usein alueella asuvien ystävieni luona tai lenkkeilemässä alueen puistoissa. Vaikka Meri-Toppilassa on usein rauhallista, joskus elämän nurjemmat puolet saattavat näkyä siellä selvästikin.

Talouskasvusta ei ole pelastajaksi

Talouskasvu loi työtä ja hyvinvointia silloin, kun länsimaisia yhteiskuntia rakennettiin. Kaikki piti tehdä, kun juuri mitään ei ollut. Ei riittävää tieverkostoa, ei tarpeeksi kouluja, sairaaloita tai muuta infrastruktuuria. Myös teollisuus lisääntyi, ja teollisuuteen tarvittiin työntekijöitä. Vähitellen yhteiskuntien perustoiminnot valmistuivat, tehtaita automatisoitiin, ja työ luonnollisesti väheni. Mutta jo vain oli huomattu, että aina kun ihmiskunnalle tulee uusia tarpeita, todellisia tai varta vasten luotuja, syntyy talouskasvua. Ympäristön tilasta ei oltu huolissaan.

Alkoholilaki uusiksi. Ensimmäinen väliaikapiste

 

"Uusi alkoholilaki tulee voimaan kokonaisuudessaan 1.3.2018. Alkoholilaki kokoaa kattavasti yhteen aiemmat vanhan lain nojalla annetut 13 asetusta. Vanhentuneita ja aikansa eläneitä normeja on karsittu uudesta laista huomattavasti. Alkoholilain tarkoitus on jatkossakin ehkäistä alkoholista aiheutuvia haittoja." 

 

Sosiaali- ja terveysministeriö

 

Elintasopakolaisten talteenotoista ja palautuksista

Pari päivää sitten tuli julki osaltaan kuinka huonosti homma on hanskassa Petteri Orpolla ja Päivi Nergillä.

He ovat hukanneet 2500 maahan tullutta lomailijaa.

Tässä kirjoitukseni tammikuulta 2016.

* * *

Tulemme törmäämään moninaisiin ongelmiin kun elintasopakolaisten palautusrumban pitäisi ruveta pyörimään täydellä teholla.

Suurin ongelma on ettei palautussopimuksia ole Somaliaan ja Irakiin joista suurin osa Suomeen on tullut.

Sosiaalinen kehitysvammaisuus on totta - havahdu!

Kaksi suomalaista viimeaikoina lisääntynyttä psykologista ilmiötä saivat minut miettimään ihmisen kyvykkyyttä tai kyvyttömyyttä ylläpitää lajityypillistä sosiaalista käyttäytymistään.

Nimittäin Tänään YLE uutisoi kolmivuotiaista puhumattomista lapsista, joita tuodaan puheterapiaan. Syynä puhumattomuudelle on sosiaalisen kontaktin puute. Tarkemmin sanottuna vanhemmat kuluttavat aikaansa sosiaalisessa mediassa ja istuvat siten hiljaa tai hyvin vähäsanaisina.

Mustien perheiden järkyttävä tilanne Yhdysvalloissa

Monien suomalaisten käsitystä mustien sosiaalisista ongelmista, pahoinvoinnista ja rikollisuudesta Amerikassa ohjaa käsitys siitä, että valkoihoiset amerikkalaiset syrjivät mustia yhä laajamittaisesti, minkä katsotaan myös olevan perimmiltään mustien sosiaalisten ongelmien ja rikollisuuden selittäjä. Tämä näkemys ei ole täysin väärä, mutta se on älyllisesti epätyydyttävä, puutteellinen ja jopa vaarallinen, sillä se siirtää vastuun mustien vaikean tilanteen korjaamisesta heiltä itseltään valkoisille.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä